De bemanning bestaat uit schipper Harriët Stalman en maat Douwe Dijkhuizen. Ook scheepshond Boomer heeft een eigen plek aan boord.

Over schipper Harriët Stalman

Het werken met mensen vind ik heel fijn, iedere groep is weer anders en vraagt om een eigen aandacht. Daar probeer ik zo goed mogelijk op in te spelen, het is tenslotte de vakantie en vaarbeleving van onze gasten.

Zelf zeil ik al sinds 1987 op het Wad, een prachtig gebied waar ik niet op uitgekeken raak. Ik hou ontzettend van die mooie oude schepen.

In 2013 ben ik getrouwd met Roel, hij heeft zijn eigen werk als schipper op de binnenvaart. Als Roel thuis is vaart hij regelmatig mee op de Wilhelmina. Zelf zegt hij dat hij ‘het zeilen al in de luier heeft geleerd’.

Over maat Douwe Dijkhuizen

Douwe is vanaf 2016 onze steun en toeverlaat, hij weet als geen ander om prettig en veilig met onze gasten de zeilen te bedienen.

Afgelopen winter heeft hij zijn eigen vooronder helemaal in mogen timmeren, hij en wij zijn super blij met het resultaat, waardoor hij nu ook zijn eigen wc en douche in gebruik heeft kunnen nemen.

Boomer

Boomer is de scheepshond en is al als pup aan boord gekomen. Lief, knuffelig, af en toe ondeugend en altijd aan de zijde van Harriët te vinden.